Instellingen financieel


Hoe kom je daar:
Klik op Instellingen in het menu aan de linkerkant
of
Ga via het venstermenu Modules naar Instellingen

#

Klik op het tabblad Financieel.

Herinneringen versturen

Vul het aantal dagen in waarbinnen een declaratie betaald moet zijn. Voor de herinneringen Gaat MyAdmi uit van het het aantal dagen nadat de declaratie vervallen is. Dus hoeveel dagen nadat de eerste herinnering verstuurd is moet deze opnieuw herinnerd worden.

Kopje of betreft gebruiken op declaratie/factuur

Wil je een kopje boven de declaratie/factuur laten zien of wil je dit liever achter ‘Betreft’ zetten. Dit kan natuurlijk ook beide.
Vul daaronder in wat voor tekst dit moet zijn; Nota, Declaratie of bijvoorbeeld Factuur.

Teksten herinneringen

Vul de kopjes in die boven de declaratie en/of achter betreft, moet komen te staan indien er een herinnering verstuurd wordt. Dit vervangt het standaard kopje (die je zojuist hebt ingevuld). Daaronder vul je de teksten in die de declaratie moet komen te staan. Hierin komt natuurlijk een waarschuwing en de nieuwe betalingscondities. Bijvoorbeeld: “Hierbij laten we u weten dat de uiterste betaaldatum is verstreken. Als de betaling nog niet onderweg is, verzoeken we u vriendelijk dit binnen 7 dagen, na ontvangst van deze herinnering, te doen.”
Die dit voor de eerste, tweede en laatste herinnering.

Meer informatie over herinneringen versturen vindt je hier.

BTW percentages

De BTW-percentages kunnen aangepast worden indien de BTW wordt verhoogd. Indien je geen BTW hoeft te heffen, laat deze instellingen zo staan. Selecteer bij de behandelingen of cursussen de BTW-groep BTW vrij.

Omzet bepalen

Wil je de omzet bepalen op factuurdatum of op boekingsdatum. De boekingsdatum is de datum waarop betaald is. Overleg eventueel met je boekhouder wat zijn/haar voorkeur hiervoor is.

Eerste factuurnummer

Het eerste factuurnummer is alleen belangrijk om te veranderen als je de eerste factuur nog moet maken. Indien je al een eerste factuur hebt gemaakt dan heeft deze instelling geen nut meer. Verander dan het factuurnummer handmatig op de factuur.
In het begin van het nieuwe jaar moet je zelf handmatig het factuurnummer veranderen van de eerste factuur van dat jaar. Dit kun je op de factuur zelf doen, dus niet hier onder de instellingen. Hij nummert vanuit het nieuwe nummer weer verder.

Specificatie BTW

Een aantal therapeuten moeten ook naar bedrijven factureren. Deze hebben liever de bedragen exclusief BTW gespecificeerd en vervolgens bij de totalen de BTW erbij opgeteld. Wil je dit bij alle facturen doen, selecteer hier dan Exclusief BTW. Wil je alle facturen niet gespecificeerd hebben, hou deze instelling dan op Inclusief BTW. Per factuur kun je dit altijd nog op de factuur veranderen. Kortom vul hier in wat je het meeste tegenkomt. Let op: Welke optie je ook gebruikt, alle bedragen in het hele programma zijn inclusief BTW. Op de factuur rekent hij dit automatisch om naar exclusief BTW.

Contante betalingen

Indien een declaratie contant betaald wordt, wil je dan dat de declaratie direct als ‘voldaan’ gemarkeerd wordt? De factuurdatum wordt dan automatisch de boekingsdatum.
Is er tijdens het gebruik van MyAdmi iets gebeurt? Maak dan geen backup bij het afsluiten. Op deze manier wordt de huidige backup niet overschreven door de 'beschadigde' versie.