Hij pakt een ander factuurnummer dan ik onder instellingen heb ingegeven


Het factuurnummer onder instellingen wordt alleen bij de allereerste factuur gebruikt wanneer je begint met werken in MyAdmi, daarna niet meer.

Wil je het factuurnummer aanpassen, dan doe je dat op de factuur zelf. Alle volgende factuurnummers worden vanzelf weer doorberekend.

Het programma werkt als zodanig dat hij altijd naar het hoogste factuurnummer kijkt en er daarna eentje bij optelt. Wanneer je bijvoorbeeld van de 2009 2010 maakt is dat een hoger nummer. Daarna nummert hij gewoon verder.

Mocht er toch elke keer een verkeerd nummer aangemaakt worden dan zit er ergens een factuur in die meer cijfers heeft dan het nummer wat je wilt hebben. Bijvoorbeeld factuurnummer 20090001 is dan een hoger cijfer nl 20.090.001 dan 2010001 (2.010.001).

Je kunt dit controleren wanneer je naar de lijstweergave bij facturen gaat. Klik daarvoor links bovenin langs de roze knop op de grijze knop met lijntjes. Klik vervolgens op 'factuurnummer' om te sorteren op nummer. Kijk waar ergens het factuurnummer verkeerd staat en verander dit nummer of zorg ervoor dat het eerst volgende factuurnummer een hoger nummer is.

#Is er tijdens het gebruik van MyAdmi iets gebeurt? Maak dan geen backup bij het afsluiten. Op deze manier wordt de huidige backup niet overschreven door de 'beschadigde' versie.